Zet de puntjes op de i in jouw restaurant

gepubliceerd

Zet de puntjes op de i in jouw restaurant

Horeca is beleving. Dat is wat iedereen in de horeca weet. Jouw gasten komen niet om wat te eten en te drinken. Nee, ze komen voor de gezelligheid en de sfeer. Daarom heb je ook zoveel geld geïnvesteerd in de sfeer van jouw restaurant. We zien dat er nog wel eens wat sfeer wordt gemist. In dit blog lees je waar jij de puntjes op de i kan zetten.

 

#1 Speciale glazen

Nummer 1 is de glazen. Als jouw gasten wat willen drinken, geef je ze natuurlijk geen plastic of kartonnen bekers. Je geeft ze glazen. Waarom? Omdat dat voor de gewenste beleving zorgt. Glazen maken het drankje sfeervol en dat is precies wat je wilt. Op deze manier wordt het drankje ook de prijs waard. Speciale glazen worden gebruikt om de huisstijl te benadrukken. Hier hebben we het over glazen met mooie graveringen of logo’s. Standaardglazen vallen niet op en jouw gast zal ook beleving missen. Speciale glazen zorgen voor dat stapje extra waardoor het drankje meer een beleving wordt.

 

 

#2 Sfeervol bestek

Als 2e is er bestek. Standaardbestek benut niet de volledige potentie van de beleving. Dat kan alleen via sfeervol bestek. Denk aan bestek met een speciaal kleurtje of een speciale uitvoering. Het standaardbestek is voor thuis, niet voor jouw restaurant. Besteed daarom wat meer tijd en geld aan het vinden van het juiste servies. Dit gaat ten goede van de relatie met jouw gast en zorgt ervoor dat ze terug willen komen. Jouw restaurant biedt op deze manier wél de ervaring waar jouw gasten naar op zoek zijn.
 

 

 

 

#3 Stijlvolle rietjes

 

Waar drink je nog meer mee? Met een rietje! Rietjes zijn erg belangrijk. Ze zorgen voor een échte drinkervaring. Zeker met de aankomende wetgeving die plastic rietjes verbiedt, is het verstandig om gelijk het beste alternatief in huis te halen. We hebben het hier over stijlvolle herbruikbare rietjes. Mooi, duurzaam en gaat schoon in de spoelmachine. Je voldoet op deze manier aan de wetgeving én aan de wensen van jouw gast. Ze drinken fijn en ze zien er prachtig uit. Dit is wat jou kan onderscheiden van je concurrentie. Dit is het puntje op de i.

 

 

Wat kan je doen?

Jouw gasten komen niet om even snel wat te eten of te drinken. Ze komen voor de ervaring die jij biedt. Ga daarom bij jezelf eens na op welke van deze 3 punten jouw restaurant kan verbeteren. Kijk welke glazen je gebruikt, welk servies en welke rietjes. Rietjes Nederland biedt een groot assortiment van stijlvolle rietjes aan voor elke sfeer. 80% van onze klanten wilt eerst een proefsetje, waardoor ze even kunnen proeven en voelen.

 

Je bent geregistreerd!
Deze email is al geregistreerd