Wat is het verhaal achter Rietjes Nederland?

gepubliceerd

Je vraagt je misschien af wie er achter Rietjes Nederland zit en waar Rietjes Nederland voor staat..

Dat zal ik je in dit blog zo open mogelijk proberen uit te leggen.

Mijn naam is Breel Beusenberg, en ik ben de oprichter van Rietjes Nederland. Dit ben ik:

Ik zag dat er ontzettend veel rietjes werden gebruikt in de horeca. Deze werden massaal weggegooid na gebruik. Daarnaast zagen deze plastic rietjes er ook niet echt stijlvol uit. Als ik namelijk een cocktailbar binnenstap en ik betaal €12 voor een cocktail, wil ik deze waarde graag terugzien in de uitstraling.

Met deze gedachte ging ik op zoek naar rietjes die zowel stijlvol als duurzaam waren! Ik begon met de glazen rietjes. Daar was ik namelijk het meest fan van. Met deze glazen rietjes op zak liep ik bij verschillende restaurants binnen in Rotterdam om te vragen wat ze ervan vonden.

Dit was voor mij enorm uit mijn comfort zone gaan! Ik houd helemaal niet van ergens binnenlopen en een verkooppraatje houden, maar ik geloofde in dit product. Daarnaast was de enige manier om dit aan de man te brengen door simpelweg binnen te lopen en te vragen of ze dit zouden willen.

Gelukkig haalde ik daar onze eerste 2 klanten uit!

Er ging wat tijd voorbij en in januari stonden we op de Horecava, de grootste horecabeurs in Nederland. Het was een hele toffe ervaring en we kregen zelfs een stukje in het magazine!

 

Alles leek de goede kant op te gaan.. maar helaas kwam daar het coronavirus om de hoek kijken... Alle geplande afspraken werden afgelast, alle offertes werden on hold gezet en zowat het hele land ging op slot.

Voor de horeca was dit een enorm lastige tijd. Voor ons dus ook.

In het midden van 2020 leek dit wat beter te gaan, maar uiteindelijk in oktober ging de horeca weer dicht door de toegenomen maatregelen omtrent het virus.

Wij moesten dus ook improviseren!

In het hele traject hebben we al aan verschillende consumenten deze rietjes verkocht, omdat ze ze toch wel heel leuk vonden voor thuis. Hier besloten we dus in deze tijd wat mee te gaan doen.

Nu zijn we bezig om deze stijlvolle producten toegankelijk te maken voor in jouw huis, zodat jij thuis ook van luxe kan genieten. Natuurlijk doen wij ook alles op een zo duurzaam mogelijke manier.

Buiten rietjes zijn we nu ook flink bezig om het assortiment verder uit te breiden voor een totaalsfeer op de eettafel thuis. Het is een hele switch om van horeca naar thuis te gaan, maar tot nu toe bevalt het goed! Bestellingen komen binnen en we hopen hiermee de restaurantsfeer thuis te kunnen creëren.

We willen namelijk voor iedereen een fijne, stijlvolle sfeer thuis toegankelijk maken.

Je bent geregistreerd!
Deze email is al geregistreerd