Plastic rietjes verboden?!

gepubliceerd

Plastic rietjes verboden?!

 

Ja! De EU gaat o.a. de plastic rietjes in de ban doen, samen met ander plastic wegwerpafval, zoals wegwerpbestek en wattenstaafjes. Ook worden bepaalde soorten plastic verpakkingsmateriaal verboden.

Onzin? Daar denken wij anders over.

Dit verbod wordt door veel mensen beschreven als ‘onzin’ en ‘het helpt toch niet’. We snappen dat je misschien denkt dat het verbieden van plastic rietjes niets zal helpen, omdat een rietje een klein product is. Maar.. wist je ook dat er gemiddeld ongeveer 3.000 rietjes per maand per horecagelegenheid worden gebruikt? In Nederland alleen zijn al ongeveer 60.000 horecabedrijven, wat dus neerkomt op 180.000.000 rietjes/maand!! Nu kun je zien dat het niet zomaar meer een rietje is. Het punt is, dat als iedereen denkt dat het niets zal helpen en er dus niets aan zal doen, het daadwerkelijk ook niets zal helpen! En dat moeten we voorkomen.

 

Wat moet je nou doen als horecaondernemer?

Er zijn 2 opties als horecaondernemer: 1) alle rietjes eruit en nooit meer terug, of 2) een alternatief zoeken. Optie 1 hebben al meerdere horecabedrijven geprobeerd, maar toch blijft men vragen om een rietje. Dus dan maar de rietjes vervangen!

 

Alternatieve rietjes voor de horeca

Nu zijn er verschillende alternatieven op de markt, waarvan het bekendste alternatief het papieren of kartonnen rietje is. Helaas wordt dit rietje zeer slecht ervaren door de gasten waardoor de meeste horecazaken toch maar bij het plastic rietje blijven.

De wetgeving echter, komt maar dichter en dichterbij..

Dus zijn er verschillende nieuwe alternatieven verschenen! Deze staan allemaal op RietjesNederland.nl, dus kun je daar even een kijkje nemen om te zien welke alternatieven er zijn en wat het beste bij jouw zaak past. De meeste van deze alternatieven zullen nieuw zijn, dus is het bij Rietjes Nederland ook mogelijk om een gratis afspraak te maken om alle soorten rietjes te proberen!

Je bent geregistreerd!
Deze email is al geregistreerd