Bestek, glazen, borden hergebruiken… en rietjes!

gepubliceerd

In restaurants is het hergebruiken van bestek, glazen en borden de normaalste zaak van de wereld. Als we dan vragen wat er wordt gedacht van herbruikbare rietjes, denkt men vaak dat herbruikbare rietjes onhygiënisch zijn. Maar waarom nou eigenlijk?

Waarom hergebruiken?

Laten we als eerst even kijken waarom we nou eigenlijk bestek, glazen en borden hergebruiken. Ten eerste wordt dat gedaan omdat je als restaurant zijnde niet wegkomt met een plastic wegwerpbordje, -beker of -bestek. Het ziet er niet uit! Ten tweede krijgt de klant zo het gevoel dat hij te veel heeft betaald, omdat het er zo goedkoop uit ziet. Dit zorgt voor negatieve reacties en dus een slechte reputatie. Als laatst is het zo dat bestek en glazen van kwaliteit ook kwaliteit uitstraalt en zorgt voor een mooie beleving in het restaurant. Dit is tenslotte wat je wilt bereiken als horecaondernemer, en daar mag wel een hoger prijskaartje aan zitten.

Over het schoonmaken van bestek en glazen doet niemand moeilijk, het hoort er nu eenmaal bij. Plastic bestek etc. gebruiken in je restaurant is natuurlijk geen zicht en om de uitstraling te verbeteren heb je als horecaondernemer natuurlijk wel wat voor over.

Herbruikbare rietjes zijn toch niet hygiënisch?

Dit is een normale gedachte die vaak voorkomt. Een rietje, zoals we het nu kennen, wordt na gebruik weggegooid en daarna zien we het nooit meer terug. Of misschien toch wel.. als we toevallig in het buitenland op vakantie zijn. Maar dat terzijde.

Het hergebruiken van een product wat we normaalgesproken weggooien is een hele verandering in gedrag, maar dat betekent niet dat het niet werkt of dat het iets slechts is. In tegendeel zelfs. De wegwerpcultuur die wij als mensheid hebben gecreëerd in de afgelopen eeuw zorgt voor een enorme vervuiling van de wereld, waardoor zeedieren en vogels stikken in al dat plastic. Herbruikbare rietjes zorgen ervoor dat er dus geen afval meer is, waardoor al deze dieren dus gespaard blijven!

“Oke, we moeten dus rietjes hergebruiken en schoonmaken, maar hoe gaat dat dan in zijn werking?”. Hierover zullen we nog een video maken, maar het is simpeler dan je waarschijnlijk zult denken. Het rietje wordt gebruikt en vervolgens haal je het rietje door de spoelborstel heen en stop je hem in de spoelmachine, zodat hij aan de buitenkant ook goed gereinigd kan worden. In de spoelmachine wordt het rietje meestal ook goed aan de binnenkant gereinigd, maar omdat dit over het algemeen niet als waarheid wordt beschouwd, hebben wij dus een spoelborstel ontwikkeld. En het is waar, als je met een rietje uit een smoothie drinkt kan er wat achter blijven in het rietje na de spoelmachine. Dus zo’n gek idee was de spoelborstel niet. Het zorgt er in ieder geval voor dat je niet met 2 handen moeilijk staat te doen voor 1 rietje.

Na dit schoonmaakproces maar je het rietje droog en zet je hem gewoon in het bakje waar hij normaal altijd in staat totdat je hem weer nodig hebt. Simpel.

Conclusie

Het is dus een kwestie van wennen. En dat weten we maar al te goed bij Rietjes Nederland. Je kan ons daarom ook altijd berichten of bellen als er iets is, of als je iets wilt weten. Wil je de rietjes eerst uitproberen? Ook dat kan; neem dan even contact met ons op.

Je bent geregistreerd!
Deze email is al geregistreerd